ACT for a change

time to ACT

Ben je het zat om steeds weer tegen dezelfde dingen aan te lopen of het gevoel te hebben dat je niet de stappen kan zetten die je wilt zetten? Geen ‘quick fixes’ meer, maar vaardigheden leren om anders met lastige situaties om te gaan, zowel nu als in de toekomst?

Dan is dit pakket geschikt voor jou!

Het doel is hier niet om van je probleem af te komen of trucjes te leren zodat je je tijdelijk beter voelt. Het doel is om jouw Psychologische Flexibiliteit te vergroten. Dat wil zeggen: ontdekken waarom je doet wat je doet en het vergroten van jouw mogelijkheden om anders met ongemak om te gaan in het leven. Zodat jij je leven kan inrichten op een manier die écht belangrijk voor je is.
Dit pakket is ingericht vanuit de bewezen effectieve methode Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

*Geen wachttijden en geen verwijzing nodig van de huisarts*

Voor wie?

Als je wilt leren omgaan met je worsteling, dan zit je hier goed! Je kunt denken aan: zingevingsvragen, angstklachten, depressie, perfectionisme, chronische pijn, negatief zelfbeeld, concentratie problemen, klachten passend bij overspannen zijn, burn-out klachten, verslaving en fobieën.

Spannende dingen vermijden we vaak. Vaak zijn het ook dingen die we heel belangrijk vinden en vermijding staat leuke dingen in het leven vaak ook in de weg. Welke prijs betaal jij voor wat er nu gebeurt? Zodat jij ook je dromen en wensen kan naleven? Als je wilt leren omgaan met je worsteling of meer wilt leven op een manier dat écht belangrijk voor je is, dan zit je hier goed!

Dit pakket is ontzettend geschikt voor heel uiteenlopende problemen en richt zich niet op de geschiedenis of oorzaak. Het gaat erom hoe jij je nú verhoudt tot alle gedachten, gevoelens en situaties die je tegenkomt. 

Het programma vraagt wel een bereidheid van jou om écht te durven onderzoeken met mij om andere manieren te leren hoe je omgaat met lastige situaties in het leven.

Act traject high quality

Het pakket

Gratis eerste vrijblijvende afspraak.
8 gesprekken anderhalf uur
We werken 3 tot 4 maand samen
Support tussen afspraken door
(wanneer nodig en vaak via WhatsApp).
Afspraken buiten in de natuur!
Gerichte tools om tussen de afspraken door mee te oefenen.
Vaardigheden voor nu én je toekomst.
✓ 15% Upenda Loyalty korting
op een retraite van Upenda-Retreats.

Investering ‘ACT for a change’ Pakket:
Eenmalig 1050 euro. 
Gespreid betalen is ook mogelijk: 280 euro x4 maand

ik wil starten. En nu?

Stap 1: Klik dan hier om een paar vragen in te vullen.
Stap 2: Gratis en vrijblijvend eerste gesprek. Bij een ‘go’ plannen we direct je eerste sessie in en vindt de betaling plaats.
Stap 3: Start van jouw programma.

Locatie: De gesprekken vinden zoveel mogelijk plaats in het Slochterbos of de Baggerputten, in Slochteren. Wanneer Slochteren een grote afstand voor je is, kunnen we de gesprekken ook online middels beeldbellen inzetten.
Wil je echt graag binnen dan kan dit in Zuidlaren. In dit geval reken ik 0.30 cent per kilometer.

Hoe zou het voor je zijn als

• ‘Had ik maar..’ is een zin die jij niet hoeft te gebruiken als jij latere leeftijd terugblikt op je leven. Jij maakt op basis van je waarden je keuzes. 

• Jij weet wat écht belangrijk voor je is in het leven en waarom je doet wat je doet. Dit geeft meer energie en je voelt dat jij de regie hebt. Je leeft meer vanuit je hart en ’s ochtends heb je meer zin om de dag te beginnen.

• Je weet hoe je omgaat met ongemak en onrust. Wat je kunt doen als lastige gevoelens en gedachten voorbij komen. Hierdoor beïnvloeden ze je veel minder en kan jij je richten op wat belangrijk voor je is.

• Jij weet waar je hart van open springt en waar je blij van wordt. Waar jij energie van krijgt. Je zet stappen om dit tot uiting te brengen. Zodat jij de persoon bent die je wilt zijn. 

• Jij weet een stuk beter wat er in jouw binnenwereld gebeurt (gedachten, emoties, lichamelijke sensaties) én hoe je hiermee omgaat. Je steekt niet je kop in het zand, maar bent bereid om aan te kijken wat er op dat moment is. Hierdoor ben jij in ieder geval open en eerlijk naar jezelf toe.

Wat anderen zeggen

coaching en therapie Upenda

Het andere traject

coaching en therapie Upenda

'Just U' Pakket

Tijd voor jou en jouw persoonlijke groei. Gesprekken waarin de richting tijdens het gesprek gekozen wordt op basis van wat er nodig is in het moment. 'Just U' is een kleiner pakket: 5 gesprekken (naar behoefte uit te breiden).

Veelgestelde vragen

Het weer is juist een prachtige oefening in het oefenen met ongemak en daarin de vaardigheden leren.
Mocht het weer echt onprettig lijken (harde regen/storm), dan zoek je even contact met mij over de WhatsApp of ik met jou en besluiten we of we in plaats van de natuur ingaan, de afspraak digitaal voortzetten.

De gesprekken en het aanleren van vaardigheden kan heel goed online.
Zelf heb ik een voorkeur voor het werken in de natuur, vanwege de voordelen daarvan. Maar ook digitaal vind ik het fijn werken en hebben mijn klanten niks gemist.

Wanneer je hier klikt kom je op een formulier uit met een aantal vragen. Zodat ik deze alvast kan inlezen en kan kijken of ik de juiste persoon voor jou en jou kan helpen. Anders is het zonde voor allebei onze tijd.

Vaak is dit zo. Dan leg ik zodra ik kan contact met je om een afspraak in te plannen. Deze vrijblijvende kennismaking zal via Teams zijn (videobellen).

We gaan 3 maanden intensief samenwerken en daarin is het belangrijk dat we allebei een klik ervaren en voelen dat ik de juiste persoon ben voor jouw vraagstuk. Daarna kunnen we van start!

ACT staat voor: Acceptance and Commitment Therapy (Hayes, Wilson & Strosahl). ACT wordt ook wel een derde generatie gedragstherapie genoemd. 
ACT helpt mensen om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen in het leven. Zodat zij zich kunnen richten op datgene wat écht belangrijk voor ze is.  

Verschillende Zuilen
Binnen ACT wordt er gewerkt met zes verschillende zuilen. Ook wel vaardigheden. Wanneer je deze vaardigheden eigen hebt gemaakt, ervaar je meer ‘psychologische flexibiliteit’. Dan nemen gevoelens en gedachtes het niet meer van je over, maar leer je om te gaan met alles wat er op je pad komt. Zodat je je kan richten op dat wat belangrijk voor je is. 
De vaardigheden zijn verweven met elkaar. De één sluit het ander niet uit. De combinatie van de vaardigheden wordt de ACT Hexaflex genoemd.

De precieze zuilen zijn
1. Acceptatie:
ruimte maken voor de ervaring (gericht op gevoelens).
2. Defusie:
met een afstand naar je gedachtes kijken.
3. Het Zelf: flexibel omgaan met je zelf(beeld).
4. Hier en Nu: aandacht voor het hier-en-nu.
5. Waarden: stilstaan bij dat wat voor jou écht belangrijk is in het leven.
6.Toegewijd Handelen: handelen naar je waarden.

Ik gebruik ACT als rode draad door de afspraken heen. Dit, omdat ACT goed bij mij als persoon past. Ook heb ik flink wat ervaring opgedaan in de hulpverlening en met diverse methodieken gewerkt. Van alles wat ik hierin heb gezien, geleerd en ervaren neem ik mee wat het beste past bij mij als coach en therapeut En bij jouw situatie. Zodoende gebruik ik niet uitsluitend ACT.