Aanbod

Hoe groot of klein je worsteling ook is, Als je wilt leren omgaan met je worsteling, dan zit je hier goed! Je kunt denken aan: zingevingsvragen, angstklachten, depressie, perfectionisme, chronische pijn, negatief zelfbeeld, concentratie problemen, burn-out klachten, verslaving en fobieën.

Leer vaardigheden aan om anders met de worstelingen in het leven om te gaan én te leven naar je waarden. Voor nu, maar ook voor de toekomst. In mijn ondersteuning aan jou werk ik graag met Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Een bewezen effectieve methodiek.

Herken je dit?

• Je doet hartstikke veel op een dag: werken, huishouden, sporten, familie, vrienden. En toch…. Is dit het? Als je zo doorgaat en op je 80e terugkijkt naar je leven, heb je dan volledig geleefd? Als je heel eerlijk bent: nee..

• Jij wil het leven ten volle leven. Wat jij echt niet wil is iedere dag op de automatische piloot je ’to do lijstje’ afwerken tot je weer naar bed kan. Werkend van vakantie naar vakantie. Maar eigenlijk ben je helemaal niet zo aan het genieten van je dagen en als de wekker ’s ochtends gaat draai jij je liever nog een keer om.

• Je probeert te ontspannen, maar je voelt onrust in je hoofd en lijf. Je komt niet tot ontspanning. Je wil je mindfulness skills inzetten, maar na een paar pogingen merk je gefrustreerd op dat het niet helpt. Dit irriteert je en je wordt er eigenlijk alleen maar onrustiger van: ‘waarom werkt dit bij mij niet?’

• De dingen waar jij altijd blij van werd en energie van krijg, hebben nu niet meer hetzelfde effect. Dat voelt helemaal niet lekker. ‘Waar is je levensvreugde heen? Wat gebeurt hier?’

• Op de verjaardag van je familielid krijg je de standaard vraag hoe het met je gaat. Je antwoord: ‘Goed hoor!’ Maar terwijl je dit zegt voel je de klont in je buik: je antwoord is niet waar. Je voelt je helemaal niet ‘zo goed’. Maar je weet niet waar het aan ligt..

Coaching en Therapie in de natuur Groningen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe zou het voor je zijn als

• Jij weet dat je op je 80e gegarandeerd met trots en tevredenheid terug gaat kijken op je leven. Omdat jij nú bewust je keuzes maakt, op basis van je waarden. Jij hebt de regie en als jij bewust je keuzes maakt, zijn deze nooit fout.

• De wekker in de ochtend gaat en jij het helemaal prima vindt om je bed uit te gaan en de dag te beginnen. Je voelt waarom je doet wat je doet en hier sta je helemaal achter. Je bent nieuwsgierig naar deze nieuwe dag.

• Gevoelens van onrust jou niet meer zo beïnvloeden zoals het nu doet. Je weet wat wél werkt en waarom het eerder niet werkte.

• Je weer energie en levensvreugde ervaart bij de dingen die je doet in je leven. Je weet wat belangrijk voor je is en je voelt weer betrokkenheid en aanwezigheid bij dat wat je doet op een dag. 

• Je volledig betrokken en aanwezig bent bij je eigen welzijn. Je weet hoe het écht met je gaat en je bent eerlijk naar jezelf toe. Je drukt lastige gevoelens niet weg. Als iemand vraagt hoe het met je gaat, kan jij een oprecht antwoord geven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat is mogelijk

Je bent op de juiste plek, want dit is precies waar ik jou mee kan helpen!

In het traject REALease begeleid ik jou gedurende 2,5 maand naar een leven waarin jij de persoon kunt zijn die je wil zijn.
Je leert wat je mag loslaten (en hoe). Je weet wat voor jou écht belangrijk is en hoe je hier stap voor stap naar toe kan werken. Jij hebt weer de regie!

Het traject

Realease website plaatje

REALease! ✨

We gaan naar buiten tijdens de afspraken (in Slochteren, achter de Fraeylemaborg). De natuur zal je helpen om gemakkelijker tot inzichten te komen. Buiten is letterlijk meer lucht en ruimte (én ik loop letterlijk met je mee, naast je! Niet tegenover je). Mijn ervaring is dat klanten dit als prettiger ervaren dan een gespreksruimte (online afspraken via teams zijn wel mogelijk).

Lees meer over de insteek van de sessies in de blog: ‘Waar we samen aan gaan werken’

Wat het traject jou oplevert

• ‘Had ik maar..’ is een zin die jij niet hoeft te gebruiken als jij latere leeftijd terugblikt op je leven. Jij maakt op basis van je waarden je keuzes. 

• Jij weet wat écht belangrijk voor je is in het leven en waarom je doet wat je doet. Dit geeft meer energie en je voelt dat jij de regie hebt. Je leeft meer vanuit je hart en ’s ochtends heb je meer zin om de dag te beginnen.

• Je weet hoe je omgaat met ongemak en onrust. Wat je kunt doen als lastige gevoelens en gedachten voorbij komen. Hierdoor beïnvloeden ze je veel minder en kan jij je richten op wat belangrijk voor je is.

• Jij weet waar je hart van open springt en waar je blij van wordt. Waar jij energie van krijgt. Je zet stappen om dit tot uiting te brengen. Zodat jij de persoon bent die je wilt zijn. 

• Jij weet een stuk beter wat er in jouw binnenwereld gebeurt (gedachten, emoties, lichamelijke sensaties) én hoe je hiermee omgaat. Je steekt niet je kop in het zand, maar bent bereid om aan te kijken wat er op dat moment is. Hierdoor ben jij in ieder geval open en eerlijk naar jezelf toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

investering

Voor het volledige REALease traject van 2,5 maand is de investering: 190 euro per maand. Wil je in één keer betalen? Dan ontvang je een korting en betaal je 530 in plaats van 570.

Wat anderen zeggen

Veelgestelde vragen

Het weer is juist een prachtige oefening in het oefenen met ongemak en daarin de vaardigheden leren.
Mocht het weer echt onprettig lijken (harde regen/storm), dan zoek je even contact met mij over de WhatsApp of ik met jou en besluiten we of we in plaats van de natuur ingaan, de afspraak digitaal voortzetten.

De REALease gesprekken en het aanleren van vaardigheden kan heel goed online. Zelf heb ik een voorkeur voor het werken in de natuur, vanwege de voordelen daarvan. Maar ook digitaal vind ik het fijn werken en hebben mijn klanten niks gemist.

Wanneer je hier klikt kom je op een formulier uit met een aantal vragen. Zodat ik deze alvast kan inlezen en kan kijken of ik de juiste persoon voor jou en jou kan helpen. Anders is het zonde voor allebei onze tijd.

Vaak is dit zo. Dan leg ik zodra ik kan contact met je om een afspraak in te plannen. Deze vrijblijvende kennismaking zal via Teams zijn (videobellen).

We gaan 3 maanden intensief samenwerken en daarin is het belangrijk dat we allebei een klik ervaren en voelen dat ik de juiste persoon ben voor jouw vraagstuk. Daarna kunnen we van start met REALease! 🙂

ACT staat voor: Acceptance and Commitment Therapy (Hayes, Wilson & Strosahl). ACT wordt ook wel een derde generatie gedragstherapie genoemd. 
ACT helpt mensen om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen in het leven. Zodat zij zich kunnen richten op datgene wat écht belangrijk voor ze is.  

Verschillende Zuilen
Binnen ACT wordt er gewerkt met zes verschillende zuilen. Ook wel vaardigheden. Wanneer je deze vaardigheden eigen hebt gemaakt, ervaar je meer ‘psychologische flexibiliteit’. Dan nemen gevoelens en gedachtes het niet meer van je over, maar leer je om te gaan met alles wat er op je pad komt. Zodat je je kan richten op dat wat belangrijk voor je is. 
De vaardigheden zijn verweven met elkaar. De één sluit het ander niet uit. De combinatie van de vaardigheden wordt de ACT Hexaflex genoemd.

De precieze zuilen zijn
1. Acceptatie:
ruimte maken voor de ervaring (gericht op gevoelens).
2. Defusie:
met een afstand naar je gedachtes kijken.
3. Het Zelf: flexibel omgaan met je zelf(beeld).
4. Hier en Nu: aandacht voor het hier-en-nu.
5. Waarden: stilstaan bij dat wat voor jou écht belangrijk is in het leven.
6.Toegewijd Handelen: handelen naar je waarden.

Ik gebruik ACT als rode draad door de afspraken heen. Dit, omdat ACT goed bij mij als persoon past. Ook heb ik flink wat ervaring opgedaan in de hulpverlening en met diverse methodieken gewerkt. Van alles wat ik hierin heb gezien, geleerd en ervaren neem ik mee wat het beste past bij mij als coach en therapeut En bij jouw situatie. Zodoende gebruik ik niet uitsluitend ACT.

voor wie

(act) coaching en therapie

Iedereen ervaart pijn en uitdagingen in het leven. Upenda is er voor Iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling (in Groningen en omgeving of online). Als rode draad wordt de bewezen effectieve methode Acceptance and Commitmenttherapy gebruikt (ACT).

Voorbeelden uitdagingen
Hoe groot of klein je worsteling ook is, Als je wilt leren omgaan met je worsteling, dan zit je goed!
Enkele voorbeelden:

Lees meer over de inzet van ACT onder Veelgestelde Vragen

female-drawing-sketch-on-desk-with-designing-equip-PAZLPFS.jpg

insteek sessies

wat gaan we doen

Bij de meeste (psychische) worstelingen komt het erop neer dat we verstrikt raken in moeilijke gedachten en gevoelens. Gek genoeg doen we dan vaak niet meer wat we willen. 

Onze invloed
We hebben geen invloed op wat er op ons pad komt. We kunnen opkomende gedachten en gevoelens niet controleren. Wél kunnen we leren omgaan met de aanwezige gedachten en gevoelens, zodat ze ons dagelijks leven minder belemmeren.
In de sessies leer je vaardigheden aan. Zodat je ‘psychologische flexibiliteit’ ontwikkelt. De vaardigheden zijn zowel nu, als de rest van je leven toepasbaar. We hebben dan twee dingen te doen:
1. Leren hoe we ruimte maken en loskomen van gedachten en gevoelens.
2. Duidelijk krijgen welke kant we wél op willen. 

ACT Coaching en ACT Therapie Groningen in de natuur

Persoonlijk Ontwikkel Traject

Realease website plaatje

Eenmalig

700 euro
  • Of: 260 euro per maand. Prijzen zijn excl. BTW
  • 3 maand
  • Je krijgt 7 persoonlijke gesprekken van ruim een uur
  • Tussendoor werk je aan praktische
  • Support gedurende het hele traject
  • Laat je authenticiteit écht los en ontdek wat jij wilt! Leer omgaan met al het ongemak dat opkomt als je voor jezelf kiest. Als jij vanuit je hart gaat leven. Leef de persoon die je wilt zijn: for Real en laat los wat niet helpend is hierin.

(ACT) Coaching en Therapie

Scholier en Student

Online Sessies

aanbod

Coaching en Therapie in de natuur Groningen

(ACT) Coaching of Therapie

persoonlijke ontwikkeling

Wanneer is het coaching?
Coaching richt zich meestal op één probleem of doel. Het aanleren van vaardigheden richten zich met name op dit vraagstuk. Bij deze vraagstukken zijn vaak minders sessies nodig. 

Wanneer is het therapie?
Therapie richt zich op meerdere uitdagingen in je leven en is vaak complexer. Je wil de vaardigheden eigen maken, waardoor je meer tijd nodig hebt om de vaardigheden in je systeem te krijgen. Vaak vraagt dit om meer sessies dan bij een coaching vraagstuk.

In de natuur
De sessies vinden waar mogelijk in de natuur plaats. Het aanwezig zijn in de natuur helpt om uit je hoofd en in je lijf te komen. We zijn letterlijk in beweging, waardoor ook het bloed kan stromen, ook in je ‘mind’. Hierdoor kan je letterlijk meer ‘beweging’ ervaren in je mentale proces.

Toch binnen? 
Als dit echt niet bij je past, zijn er ook mogelijkheden voor gesprekken in een gespreksruimte. In Zuidlaren heb ik bijvoorbeeld een gespreksruimte beschikbaar. In andere plaatsen zijn er ook mogelijkheden. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. 

Duur sessie: 60 – 75 minuten | Tarief: €75,- per sessie (incl. btw).

rocks-g5d017cb8c_1920-min

Scholier en Student

ontdek jouw kompas

Waar wordt jij blij van? Wat vind jij belangrijk? En wat staat jou in de weg om écht datgene te doen wat bij jou past? 

Oneindige mogelijkheden..
Je bent jong en je kunt oneindig veel keuzes maken. Dat kan heel fijn zijn, maar soms juist heel overweldigend, waardoor je het helemaal niet meer weet.
Veel jongvolwassenen ervaren veel druk. De maatschappij, je ouders, het onderwijs, sociale media.. We kunnen ons met zóveel mensen vergelijken. En ons verstand doet daar een schep bovenop, want die is getraind om te vergelijken en kritisch te zijn. Hier kun je aardig in vast komen te zitten.

Je eigen ‘flow’
Wat grijpt jou vast? Laten we onderzoeken hoe je hier anders mee om kunt gaan. Onderzoeken wat voor jou écht belangrijk is en hoe je de persoon kan zijn die jij wilt zijn. 

Ontwikkel jouw eigen kompas. Leef voluit en vanuit je hart.

Duur sessie: 60 – 75 minuten | Tarief: €75,- per sessie (incl. btw).

Online ACT sessies

Online Sessies

vanuit huis

Naast fysieke sessies bieden online sessies in sommige gevallen een uitkomst. Dit kan bijvoorbeeld zijn als jij:

  • Het makkelijker vindt om je persoonlijk te ontwikkelen vanuit jouw eigen omgeving.
  • Een goed gevoel hebt bij Upenda, maar het omgeving Groningen te ver weg is.

Ook via beeldbellen zijn er genoeg mogelijkheden om alle (ACT) vaardigheden aan te leren en in het hier-en-nu te komen. Hier ondersteun ik je bij.
Zie ik jou online met een kop koffie of thee?

Duur sessie: 60 – 75 minuten | Tarief: €75,- per sessie (incl. btw).

Wat anderen zeggen

coaching en therapie Upenda