Over

meer Over mij

Cynthia Kunst

Nederland en Zanzibar samengevoegd
Zanzibar deed mij inzien dat ik prima kan loslaten en dat stress niet een continue aanwezigheid hoeft te zijn. Dat ik in het ‘hier-en-nu’ kan zijn en in ontspanning mag leven. Nederland geeft mij de ruimte om te kunnen doen wat bij mij past en biedt stabiliteit. Als ik het beste uit beide werelden samenvoeg, ervaar ik een soort ‘flow’. Wat ik vervolgens meebreng in de sessies. 

Als therapeut/coach
Hoe ik werk wordt gevormd door de combinatie van mijn professionele- en persoonlijke ervaringen, mijn (liefdevolle) intentie en hoe ik ben als persoon. Met Upenda komt mijn behoefte om in verbinding te zijn met mens en natuur naar voren. Als ook mijn gevoel van gelijkwaardigheid. Ik werk graag proces gericht en zet in op datgene wat zich aandient bij jou. Geen hokjes en vaststaande protocollen.

Gelijkwaardigheid
We hebben allemaal iets te brengen op deze wereld. Daarin kunnen we elkaar ondersteunen. Deze keer kan ik misschien iets voor jou betekenen. Een andere keer kan het andersom zijn. Daarnaast zijn we allemaal mens en loopt iedereen, net zoals jij en ik, tegen obstakels aan in het leven. Ik ervaar dan ook een groot gevoel van gelijkwaardigheid met de mensen die mijn ondersteuning vragen.

‘Ik loop graag een stukje met je mee’

Warme groet, Cynthia

20230530_140652
pexels-moiz-husein-7329893 (2)

ontstaan upenda

Waar het begon

Op het eiland ‘Zanzibar’ voor de kust van Tanzania, ontstond een belangrijk proces in mijzelf. Ik verbleef drie maanden tussen de lokale bevolking en deed daar vrijwilligerswerk met kinderen en hun kwetsbaarheden. 

Meer dan een ‘Perfectionist’
Vanuit Nederland kende ik mijzelf als iemand die in het dagelijks leven ‘Perfectionistisch’ kon zijn. Ik vroeg mij of ik een perfectionist wás, of dat het een deel van mij was dat tot uiting kwam in Nederland. Ik ontdekte dat dit laatste het geval was. Ik voelde mij op Zanzibar vrij. ik kon veel loslaten en ervaarde weinig stress. Ondanks de omstandigheden die niet ideaal waren. Ik voelde dat ik veel meer was (en ben) dan ‘een perfectionist’.

Een eigen onderneming
Een tijd later in Nederland drukte een burn-out mij nog eens met de neus op de feiten. Ik onderzocht hoe ik mijn werk wilde doen en in het leven wilde staan, zoals bij mij past. Zo groeide de behoefte om een eigen onderneming te starten, om steeds meer vanuit mijn hart te kunnen werken. In verbinding met de persoon tegenover mij. Los van bureaucratische verplichtingen.

De naam Upenda
In de naam wilde ik verwijzen naar ‘uit het hart leven’ (en werken). Het woord upendo betekent ‘liefde’ in het Swahili. De gesproken taal op o.a. het eiland Zanzibar. Zo werd na het verwisselen van de ‘o’ de naam Upenda geboren!

Mijn wens
Dat ieder mens in zijn/haar eigen kracht staat en vanuit het hart leeft. Soms zijn we hier ver van verwijderd geraakt.
Met Upenda wil ik mensen inspireren om dit weer te herpakken. Voluit te leven.
Ik geloof dat ieder mens iets moois te brengen heeft op aarde. Ieder mens die vanuit zijn of haar hart leeft, maakt de wereld een stukje mooier!

20210119_170947280_iOS
computer-4484282_1280

Kwaliteit

Waar het begon

Hieronder een korte schets van mijn belangrijkste opleidingen, werkervaring, kwalificatie en kwaliteitbehoud.

Opleidingen
– HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening: in 2016 afgerond.
ACT-Coach via Stresswise Academy Hilversum: in 2022 afgerond.
– Psychosociaal Therapeut / ACT Therapeut via Stresswise Academy Hilversum. Nu bezig en rond ik juni 2024 af.
– Vele cursussen
– Geregistreerd in het SKJ Kwaliteitsregister Jeugd

Werkervaring
Verslavingszorg Noord Nederland, FACT Volwassen team te Emmen. 
– P
erspektieV, woongroep en ambulant in de Jeugdzorg
Elker, FACT Jeugd in Groningen
Gestart met Upenda

Kwaliteitbehoud
Om mijzelf te blijven ontwikkelen en scherp te blijven op mijn kwaliteit, volg ik: Supervisie, Intervisie, Leertherapie en voldoe ik aan de eisen van de wetgeving wtza en wkkgz.