upenda retreats

Zijn met wat er is Retraite Brabant - Herfst

29 november t/m 1 december 2024
Sint Agatha – Noord-Brabant
Instructeurs: Cynthia & Marleen
Gaat door bij min. 7 deelnemers

Herfst. De tijd van de transitie. In de natuur en in onszelf. Kom allereerst tot rust. Onthaast je en gun jezelf de tijd om aandacht te geven aan wat op dit moment écht belangrijk voor jou is en voor de aankomende periode. We zitten op een prachtige locatie, midden in de natuur waarin je volledig ontzorgd wordt. Genietend van luxe (o.a. veranda, zwemvijver, privétuin, openhaard).

Drie volledige dagen van vrijdagochtend tot zondag eind middag –  All Inclusive.
We hebben een zorgvuldig samengesteld programma. Met een fijne balans tussen meditaties, ochtend yoga, gedeeltelijke stiltes, sound healing én genoeg eigen tijd. Onze retraites kenmerken zich door haar toegankelijke karakter, met ruimte voor spiritualiteit én nuchterheid. Je wordt volledig ontzorgd.

Hieronder vind je alle informatie over deze Herfst editie. Zoals een opzet van het programma, wat inclusief je ticketprijs is, de prachtige locatie, je slaapplek en ons als retraite gevers.

Investering
Vroegboekers (t/m 15 mei 2024): €630
Regulier tarief (v.a. 16 mei): €690
Eenpersoonskamer mogelijk tegen meerbetaling.
Eigen kamer met gedeelde badkamer: €100 toeslag. Wil je de ruime ‘master bedroom’ met prachtige douche, ligbad en uitzicht op de zwemvijver, dan is de toeslag €200.

Impressie van de ‘Zijn met wat er is’ Retraite:

Wat je kunt verwachten

We nodigen je tijdens deze retraite van harte uit om je telefoon uit te schakelen óf met jezelf en je thuisfront een moment op de dag af te spreken waarop je even in verbinding met de buitenwereld bent. Gun jezelf de tijd voor jouzelf, zonder verwachtingen van buitenaf.

Programma
Het programma is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Hieronder volgt een impressie van het programma. Hier kunnen nog wijzigingen in worden gemaakt.

Vrijdag
10:00   Een warm ontvangst en inchecken. Je kamer even eigen maken.
11:30   Opening van dit heerlijke weekend (1 uur)
13.00   Lunch
14.30   Middagprogramma (1 – 1,5 uur)
16:00   Stilte en eigen tijd 
18:00   Diner
20:00   Avondprogramma (en klankschalen) (1 – 1,5 uur)
Stilte

Zaterdag
Stilte tot na het ontbijt.
7:45     Ontspannen start van de dag (stilte)
8:30     Ontbijt (stilte)
11:00   Ochtendprogramma; verder verdiepen (1 – 1,5 uur)
13:00   Lunch
14:30   Middagprogramma (1 – 1,5 uur)
16:00   Stilte en eigen tijd 
18:00   Diner
20:00   Avondprogramma (1 – 1.5 uur)
Stilte

Zondag
Stilte tot na het ontbijt.
7:45     Ontspannen start van de dag (stilte) (40 min)
8:30     Ontbijt (stilte)
10:30   Ochtendprogramma; authenticiteit (1 uur)
11:30   Eigen tijd 
13:00   Lunch & checkout kamer
14:30   Laatste programmadeel inclusief gezamenlijke afronding (1 uur)
15:30   Afscheid
16:00   Tijd voor vertrek

Onze Locatie

Dit prachtige landgoed in Sint Agatha – Noord-Brabant is volledig tot onze beschikking gedurende de retraite. Je bent omringd door natuur, rust, privacy, warmte en comfort. Tijdens dit weekend kun je genieten van het ruime woonhuis, de living met haard, ruime lichte slaapkamers met uitkijk op de (erg grote) privétuin. De tuin heeft een zwemvijver, boomgaard en rondom het huis een veranda met buitenhaard.

Er is overvloed aan plekken waar je je terug te trekken óf juist de verbinding kunt aangaan met gelijkgestemden. Bijvoorbeeld in de living of tijdens het tafelen. Drukte en stress zijn ver weg van deze idyllische plek. Je bed is opgemaakt, handdoeken zijn aanwezig. Je wordt volledig ontzorgd!

Niet te vergeten: we hebben óók een hele fijne ruimte tot onze beschikking waarin we ons programma met jullie draaien en waar je ook even stilte kan zijn tussen de programma onderdelen door.

Slapen
Zoals ook op de foto’s te zien is, zijn het prachtig ingerichte kamers vol luxe en comfort met fijne bedden. Door de ruimte en de rustieke houten tussenschotten ervaar je voldoende privacy, ondanks dat de kamers gedeeld zijn.
De bedden zijn erg comfortabel en opgemaakt bij aankomst, zodat je alleen maar hoeft te arriveren en kunt ‘zijn’. 
Ook handdoeken liggen voor je klaar. Wil je gebruik maken van de zwemvijver? Neem dan wel een strandlaken mee 🙂

Een eigen slaapkamer tijdens deze retraite? Dat kan met een toeslag van 100 euro. Ook is er één ‘masterbedroom’ waarbij je ook een douche én een luxe bad tot je beschikking hebt. Een ruime kamer met uitzicht op de zwemvijver. Deze luxe en grote kamer vraagt een toeslag van 200 euro.

Sanitair
Er zijn meerdere badkamers, sommigen met meerdere douches en wasbakken. De badkamers zijn heel verzorgd, netjes en comfortabel ingericht.

Heb je de ‘master bedroom’ geboekt? Dan heb je zelfs een eigen douche én een ligbad tot je beschikking.

Eten
Onze chef zal gedurende het hele weekend heerlijke (vegetarische) maaltijden voor ons klaarmaken. Het ontbijt, de lunch, een tussendoortje en het diner wordt volledig door hen verzorgd.
Ook is er gedurende de dag altijd koffie en thee beschikbaar dat je kunt pakken.

Heb je een allergie? Laat het ons dan alsjeblieft vroegtijdig weten. Zodat we kunnen kijken of onze chefs hier een aanpassing in kunnen maken.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • Alle (vegetarisch) maaltijden:
  3x lunch,
  2 x ontbijt,
  2 x diner.
 • Onbeperkt water, thee en koffie
 • Iedere middag een lekkernij
 • Het volledige programma verzorgd door Cynthia en Marleen
 • Alle benodigdheden voor het weekend, zoals yogamatten, dekens, meditatie en kussentjes.
 • Handdoeken, Beddengoed & Linnengoed (bedden zijn opgemaakt bij ontvangst)
 • Toeristenbelasting
 • Een onvergetelijke ervaring 😊

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vervoer

Bereikbaarheid

Het adres: Hantert 6, 5435 XB Sint Agatha
De locatie is goed te bereiken met de auto en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. 
Kom je met het OV? Dan kun je reizen tot bushalte ‘De Messemaker, Sint Agatha’. Vanaf daar is het 6 minuten wandelen naar de locatie. Let op: dit betreft mogelijk een buurtbus. Controleer goed de vertrektijden en/of je moet bellen van tevoren met de bus. Kun je niet tot de locatie komen? Dan overleggen we samen wat de dichtstbijzijnde plek is waar we jou kunnen ophalen met de auto.

Deze Retraite is voor jou als

 • Je een druk en vol hoofd hebt.
 • Je alsmaar doorgaat en geneigd bent jezelf ‘even’ aan de kant te zetten voor een ander.
 • Je steeds bedenkt dat een weekend als deze goed voor je zal zijn en tot nu toe steeds besloot het ‘nu nog niet te doen’.
 • Je weer contact wil maken met je hart en jouw eigen authenticiteit.
 • Je wil herijken en je koers wil bepalen voor de periode die hierna volgt.
 • Je naast de spirituele kant ook houd van de nuchtere kant.
 • Je nog twijfelt, maar iets in jou fluistert: ‘ik denk dat ik hierbij moet zijn’.
 • Als je zin hebt om jezelf even onbescheiden in de watten te leggen. Gewoon alleen voor jouzelf!

Retraitegevers

Marleen en Cynthia ontvangen je met hun warmte en enthousiasme. Zij kenmerken zich door hun openheid en nuchtere manier van spiritualiteit. Marleen en Cynthia genieten ontzettend van het begeleiden van deze retraites. Waarin zij mee mogen ervaren wat er zich tijdens de retraite ontvouwt in de groep of individueel. Beiden zijn ervaren in het ondersteunen van mensen met psychische uitdagingen en obstakels. Hierdoor deinzen ze niet snel terug van emoties en gevoelens die los kunnen komen tijdens een retraite.

Cynthia Kunst
Therapeut, Coach en Retraitegever (Eigenaresse Upenda)

Met mijn aangeboren slechthorendheid, welke op driejarige leeftijd werd ontdekt, had ik een flinke achterstand. Van nature ben ik gedreven en een doorzetter en heb ik mijzelf aangeleerd om hard te werken, mijn voelsprieten uit te zetten en te observeren wat anderen doen, zodat ik zonder te horen wist wat er van mij verwacht werd. Ik heb hierin weinig leren luisteren naar mijn eigen lijf en behoeften. Met uiteraard een burn-out als resultaat. Ik voelde direct dat de burn-out mij iets moois zou brengen en ik niet voor niets tot stilstand was gebracht, zodat ik mijn keuzes kon herzien. Ik ben aan de slag gegaan met mijn eigen overtuigingen, gedachten, regels en gevoelens. Een proces wat naar mijn idee altijd doorgaat en zich steeds weer vernieuwt.

Upenda ben ik gestart vanuit een grote behoefte om vanuit mijn hart te delen wat ik in mij heb. Om mensen te ondersteunen in hun eigen groeiproces, met mijn enthousiasme, zienswijze en mijn vermogen om aan te voelen en dit in woorden te vertalen.

Wat verder heel erg ‘Cynthia’ is, is mijn passie voor dansen. Allerlei stijlen, maar zeker AfroDance is één van mijn favorieten. Hier geef ik les in, in Groningen. Daarin vind ik het heerlijk om omringd te zijn door mensen. Daarnaast geniet ik enorm van de natuur, de rust en mijn tuin. Wat andere mensen vaak teruggeven aan mij is dat ze mij als toegankelijk en warm ervaren. Met een energieke en eveneens kalme aanwezigheid.

Marleen de Vries
Psycholoog, docent, ACT Therapeut in opleiding

Van jongs af aan heb ik mij de vraag gesteld waarom mensen doen wat ze doen. Dit heeft mij uiteindelijk gebracht naar de opleiding psychologie, het docentschap en nu ook ACT therapeut in opleiding. Als mens hebben we ontzettend veel baat bij ons hoofd, bij ons verstand. Tegelijkertijd kan dit verstand ons ook helemaal suf denken en weghalen van wat we nou eigenlijk diep van binnen willen. En ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om uit de gedachtenstroom af te zakken naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft. Ik hou van puur, van echtheid. En dat kan soms ook rauw zijn. Juist daar waar het schuurt, waar je echte wensen schuren met je behoefte naar het bekende, vind ik interessant. Zo richt ik ook mijn eigen leven in: eens in de zoveel tijd trek ik er op uit, met een globaal plan en met vooral veel ruimte om te kunnen laten ontstaan wat er zich voordoet. Ik ben geregeld te vinden in een bergdorp in Italië waar ik meewerk aan het reilen en zeilen van een retraite-centrum voor Boeddhistische cursussen. Het leven in de bergen en de dagelijkse meditaties doen mij goed. Ik geniet ervan om anderen te begeleiden naar hun eigen wensen, hun eigen puurheid. Daarin krijg ik terug dat ik een veilige sfeer weet te creëren waarin de ander zich op zijn gemak voelt en waardoor alles er mag en kan zijn. Dat er ook gelachen kan worden, zodat er ruimte is voor zowel het luchtige als de zwaarte. En dat vind ik mooi, want juist die beide kanten brengen het leven zoveel diepte.

upenda retraites

come back to yourself