upenda retreats

Zijn met wat er is Retraite

Datum volgt binnenkort

3-Daagse, All Inclusive Retraite waarin je volledig wordt ontzorgd. We starten vrijdagochtend en eindigen zondagmiddag.

Het programma is zorgvuldig samengesteld en heeft een heel passend verloop. Het programma bestaat uit meditaties, Lichte ochtend yoga, Gedeeltelijke Stiltes, Verdiepende programma onderdelen op de meditaties en Klank/Soundhealing. Het programma is niet verplicht en er is genoeg eigen tijd. Ontdek welke editie het beste past voor jou. Bij vragen mag je ze altijd stellen! 

Kom allereerst tot rust! Onthaast je en laat alles écht even los deze dagen. Gun jezelf deze tijd om aandacht te geven aan wat voor jou écht belangrijk is en gebruik deze intentie voor de periode die komen gaat.

Wat is het moment waarop jij dit jezelf wél gunt?

Investering
Binnenkort meer informatie

Deze retraite is echt voor jou als

 • Je een druk en vol hoofd hebt.
 • Jij ook altijd maar doorgaat en geneigd bent jezelf ‘even’ aan de kant te zetten voor een ander.
 • Je steeds bedenkt dat een weekend als deze goed voor je zal zijn en tot nu toe steeds besloot het ‘nu nog niet te doen’.
 • Als je weer contact wil maken met je hart en jouw eigen authenticiteit.
 • Als je wil herijken en je koers wil bepalen voor de periode die hierna volgt.
 • Je naast de spirituele kant ook houd van de nuchtere kant.
 • Als je nog twijfelt, maar iets in jou staat te popelen om deel te nemen en iets in jou fluistert: ‘ik denk dat ik hierbij moet zijn’. Want meestal klopt dat.
 • Je zin hebt in een retraite met ook een flinke scheut comfort
We nodigen je tijdens deze retraite van harte uit om je telefoon uit te schakelen óf met jezelf en je thuisfront een moment op de dag af te spreken waarop je even in verbinding met de buitenwereld bent. Gun jezelf de tijd voor jouzelf, zonder verwachtingen van buitenaf.

Programma

Het programma is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Hieronder volgt een impressie van het programma. Hier kunnen nog wijzigingen in worden gemaakt.

Vrijdag
10:00   Een warm ontvangst en inchecken. Je kamer even eigen maken.
11:30   Opening van dit heerlijke weekend (1 uur)
13.00   Lunch
14.30   Middagprogramma (1 – 1,5 uur)
16:00   Stilte en eigen tijd (mogelijkheid gebruik sauna)
18:00   Diner
20:00   Avondprogramma (en klankschalen) (1 – 1,5 uur)
Stilte

Zaterdag
Stilte tot na het ontbijt.
7:45     Ontspannen start van de dag (stilte)
8:30     Ontbijt (stilte)
11:00   Ochtendprogramma; verder verdiepen (1 – 1,5 uur)
13:00   Lunch
14:30   Middagprogramma (1 – 1,5 uur)
16:00   Stilte en eigen tijd (mogelijkheid gebruik sauna)
18:00   Diner
20:00   Avondprogramma (1 – 1.5 uur)
Stilte

Zondag
Stilte tot na het ontbijt.
7:45     Ontspannen start van de dag (stilte) (40 min)
8:30     Ontbijt (stilte)
10:30   Ochtendprogramma; authenticiteit (1 uur)
11:30   Eigen tijd (mogelijkheid tot sauna)
13:00   Lunch & checkout kamer
14:30   Laatste programmadeel inclusief gezamenlijke afronding (1 uur)
15:30   Afscheid
16:00   Tijd voor vertrek

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • Alle (vegetarisch, ayurvedische) maaltijden: 3x lunch, 2 x ontbijt, 2 x diner.
 • Onbeperkt water, kruidenthee en koffie
 • Iedere middag een huisgemaakte lekkernij
 • Het volledige programma door Marleen en Cynthia
 • Alle benodigdheden voor het weekend, zoals yogamatten, dekens, meditatie kussens, bolsters
 • Handdoeken, Beddengoed & Linnengoed (bedden zijn opgemaakt bij ontvangst)
 • Saunagebruik, iedere dag een tijdsbestek waarop de sauna voor jullie opgewarmd is.
 • Er zijn enkele fietsen beschikbaar, mocht hier behoefte aan zijn.
 • Toeristenbelasting
  Niet inbegrepen:
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vervoer naar Retraite
 • Gebruik extra sauna naast de aangeboden inclusieve tijden (€7.50 per extra tijdslot van een uur, huur sauna handdoek: €3,- en badjas: €5,-)
 • Sapjes of andere tussendoortjes

Wat deelnemers zeggen

Accomodatie

The Land of Now is een prachtige, inspirerende plek in de natuur. Gedurende het hele weekend is de hoeve volledig tot onze beschikking.
Het is een groeiplek voor ideeën, een stilteplek voor rustvinders en een inspirerende plek voor ontmoeting en verdieping. Een plek die leeft.
De locatie heeft prachtige lichte ruimtes. Een sfeervolle zaal voor onze activiteiten met een bamboe vloer. Een fijne salon en serre met uitzicht op de tuin en vijver. De maaltijden worden in het sfeervolle restaurant genoten, bereid op een liefdevolle en zorgvuldige manier door het team (vegetarisch en veelal ayurvedisch). Verder heeft The Land of Now een grote tuin met vijver en diverse rustplekken, om te zitten, te mediteren of elkaar te ontmoeten. Met wat geluk zie je wellicht een ree, haas of zelfs een vos.

Drukte en alle prikkels zijn ver weg van The Land of Now.

Slapen
De Hoeve is gedurende het hele weekend alleen tot onze beschikking. Hier zal het programma plaatsvinden én overnacht je in één van hun hotelkamers, welke zich op de eerste- en tweede verdieping bevinden. Naar eigen behoefte overnacht je op een één- of tweepersoons hotelkamer. Er is ook een mindervalide kamer aanwezig. Mocht je hier gebruik willen maken, laat ons dit dan weten).
Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet en een klein bureautje om naar behoefte aan te kunnen schrijven. Ingericht met luxe boxspring bedden.
Je bed is bij aankomst natuurlijk opgemaakt en handdoeken liggen voor je klaar.

Eten
In het restaurant van The Land of Now geniet je van de volledige verzorging door het team op locatie. Zij koken vegetarisch, voornamelijk biologisch en ayurvedisch.
 Energiek ontbijt: buffet met o.a. vers brood van bakker Wiebrand, huisgemaakte granola en warme porridge.
 Aandachtige lunch: rijke lunch plus een soep
 Verrassend diner: iedere dag een inspirerend diner met dessert
 Thee, koffie & lekkernij: onbeperkt fairtrade en biologische thee en koffie. Huisgemaakte lekkernij in de middag (andere drankjes en consumpties zijn tegen bijbetaling).

We kunnen in overleg rekening houden met de volgende medische diëten: glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, noten- en soja allergie.

Bereikbaarheid

De retraite locatie Land of Now is te bereiken met bus 178 vanaf hoofdstation Groningen. Je stapt dan uit bij bushalte Veenweg in Hellum. Vanaf daar is het te voet nog 2,4 kilometer wandelen. Mocht je met het openbaar vervoer reizen, dan is het mogelijk om met de auto opgehaald te worden door ons bij de bushalte. Laat het ons dan vooral even weten, dan spreken we een tijd af waarop we je ophalen.

De locatie is verder goed te bereiken met de auto en er is gratis parkeergelegenheid. 

Retraitegevers

Marleen en Cynthia ontvangen je met hun warmte en enthousiasme. Zij kenmerken zich door hun openheid en nuchtere manier van spiritualiteit. Beiden zijn tevens ervaren in het ondersteunen van mensen met psychische uitdagingen en obstakels

Marleen de Vries
Psycholoog, docent, ACT Therapeut in opleiding

Van jongs af aan heb ik mij de vraag gesteld waarom mensen doen wat ze doen. Dit heeft mij uiteindelijk gebracht naar de opleiding psychologie, het docentschap en nu ook ACT therapeut in opleiding. Als mens hebben we ontzettend veel baat bij ons hoofd, bij ons verstand. Tegelijkertijd kan dit verstand ons ook helemaal suf denken en weghalen van wat we nou eigenlijk diep van binnen willen. En ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om uit de gedachtenstroom af te zakken naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft. Ik hou van puur, van echtheid. En dat kan soms ook rauw zijn. Juist daar waar het schuurt, waar je echte wensen schuren met je behoefte naar het bekende, vind ik interessant. Zo richt ik ook mijn eigen leven in: eens in de zoveel tijd trek ik er op uit, met een globaal plan en met vooral veel ruimte om te kunnen laten ontstaan wat er zich voordoet. Ik ben geregeld te vinden in een bergdorp in Italië waar ik meewerk aan het reilen en zeilen van een retraite-centrum voor Boeddhistische cursussen. Het leven in de bergen en de dagelijkse meditaties doen mij goed. Ik geniet ervan om anderen te begeleiden naar hun eigen wensen, hun eigen puurheid. Daarin krijg ik terug dat ik een veilige sfeer weet te creëren waarin de ander zich op zijn gemak voelt en waardoor alles er mag en kan zijn. Dat er ook gelachen kan worden, zodat er ruimte is voor zowel het luchtige als de zwaarte. En dat vind ik mooi, want juist die beide kanten brengen het leven zoveel diepte.

Cynthia Kunst
Eigenaresse Upenda, Social worker, Coach, ACT Therapeut in opleiding.

Met mijn aangeboren slechthorendheid, welke op driejarige leeftijd werd ontdekt, had ik een flinke achterstand. Van nature ben ik gedreven en een doorzetter en Ik heb mijzelf aangeleerd om hard te werken, mijn voelsprieten uit te zetten en te observeren wat anderen doen. Hierdoor wist ik zonder het horen wat er van mij verwacht werd. Dit patroon resulteerde in een burn-out op latere leeftijd.
Ik ben aan de slag gegaan met mijn ingesleten overtuigingen, eigen opgelegde regels en mijn neiging om mij op de buitenkant te richten in plaats van mijn eigen lijf (dit proces is nooit af). Nu maak ik mijn keuzes hoofdzakelijk vanuit mijn hart en op basis van mijn waarden. Dit weerspiegelt zich in mijn onderneming Upenda. Met Upenda richt ik mij op coaching en therapie, ontwikkel en geef ik retraites en meditatie sessies met klankschalen. The way of life in Afrika is hierin een grote inspiratiebron voor mij.
Verder is (Afro) dans een groot passie van mij. Werk ik graag out-of-the-box en in verbinding met de natuur. Andere zeggen vaak dat ze mij als toegankelijk en warm ervaren en dat ik een energieke en eveneens kalme aanwezigheid heb.

Reserveer jouw plek

Ben je erover uit dat je liefdevolle ruimte en vriendelijkheid voor jezelf gunt?
Vul dan hieronder jouw gegevens in en reserveer een plekje voor de Retraite die bij jou past! 
Na het ontvangen van jouw reservering sturen wij de factuur naar je op per mail. 
Na betaling is je plek definitief!

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van Upenda

upenda retraites

come back to yourself